Projekty

Erasmus + 2016/2017

 

Zváranie v medzinárodnej praxi - Hegesztés nemzetközi gyakorlatban

 

V školskom roku 2016/2017 od 02.09.2016 do 01.09.2017 prebieha na našej škole projekt Erasmus plus – Zváranie v medzinárodnej praxi. Cieľom tohto projektu je absolvovanie časti odborného výcviku v partnerskej škole Békéscsabai Szakképzési Centrum v Békéšskej Čabe v Maďarsku. Do projektu sa môžu zapojiť 4 študenti 3. ročníka študijného odboru mechanik strojov a zariadení.

Ďalšie informácie: PaedDr. Zuzana Farkašová, koordinátorka projektu

 

 

A 2016/2017–es tanévben 2016. szeptember 2-tól 2017. szeptember 1-ig iskolánk bekapcsolódik az Erasmus +  „Hegesztés nemzetközi gyakorlatban” projektbe. A projekt célja, hogy a projektben résztvevő diákok szakmai gyakorlatuk egy részét partneriskolánkban, a Békéscsabai Szakképzési Centrumban töltsék Magyarországon. A projektbe iskolánk harmadikos - gépek és berendezések műszerésze tanulmányi szakon tanuló - diákjai nevezhetnek be.

Bővebb információ: PaedDr. Zuzana Farkašová, a projekt koordinátora


Aké sú podmienky prihlásenia? Hogyan jelentkezz?

Do projektu sa môžeš prihlásiť veľmi jednoducho:

  1. Vyplníš prihlášku
  2. K prihláške priložíš :
  • Motivačný list
  • Kópiu koncoročného vysvedčenia z 2. ročníka
  • Odporúčanie triedneho učiteľa

A jelentkezés nagyon egyszerű:

  1. Töltsd ki a jelentkezőlapot
  2. Mellékeld:
  • A motivációs levelet
  • A tavalyi évvégi bizonyítványod másolatát
  • Osztályfőnököd ajánlólevelét

A všetko odovzdáš koordinátorke projektu, p. učiteľke Zuzane Farkašovej v miestnosti A-311.

Mindezt add le a projekt vezetőjének, Zuzana Farkašová tanárnőnek! /A-311/

Termín podania prihlášok: 15. október 2016

A jelentkezőlap leadásának határideje: 2016. október 15.

 

Prihlaska_na_mobilitu_do_Bekesskej_Caby.docx


Výsledky výberového konania

 

Na základe vedomostných testov a súťaže zručnosti,  ďalej na základe odporúčania tr. učiteľa a zohľadnením ostatných kritérií výberového konania sa projektový tím zhodol na nasledovnom výbere:

 

Nikolas Goda

Szilárd Lőrincz

Henrik Szűcs

Gábor KvardaA projekt megvalósult ...

Beszámoló

Miután a hosszú út után megérkeztünk Békéscsabára, kedves osztályfőnökünk - szobáink birtokba vételét követően - elvitt minket városnéző körútra. Többek között a Gyulai várba, a Munkácsy Múzeumba, ahol sokféle kezdetleges munkaeszközt és csodás festményeket láttunk. A városnéző túra egyik megállóhelye volt a Gyulai Várfürdő is, ahol nagyon jó volt kikapcsolódni, ezért az első látogatásunk után gyakran sort kerítettünk az újabb fürdőzésre.

Eljött az első munkanap. Várt ránk a munkavédelmi előadás, mert „fő a biztonság!”, s innentől fogva kemény munka várt ránk, kezdve a reggeli 4:15 órai ébredésekkel. Sok különféle technikát tanultunk meg, és ezernyi élményt, tapasztalatot szereztünk. Azt se felejtsük el, hogy mindenki nagyon kedvesen fogadott, és türelemmel tanított minket, elsősorban Szűcs Lajos mester úr. A napok hol gyorsan, hol lassan teltek. Sokszor volt hiányérzetünk, de már csak pár nap maradt a hazaindulásig.

Szabadidőnkben nagyon szerettünk kimenni a város lelkébe, és elnyalni jó pár gombóc fagyit, továbbá felfedezni Békéscsaba apró, eldugott, de érdekes részeit. Részt vettünk többek között egy neves kutyakiállításon is, de meglátogattuk a békéscsabai repteret is. Az utolsó napok egy-kettő elmúltak: alig pakoltunk ki, máris újból rakodhattunk vissza a táskánkba. A hazaiaknak már becsomagoltuk az ajándékot, de utoljára csobbantunk még egyet, s végül nehéz szívvel hagytuk ott Békéscsabát.

/Goda Nikolas, Lőrincz Szilárd, Szűcs Henrik, Kvarda Gábor/

 

      

        

 

 O projekte v médiach:

 http://www.deltakn.sk/25-szam-2017-junius-19/

 

Kontakt - Elérhetőség

Meno školy: Stredná odborná škola technická - Műszaki Szakközépiskola, Bratislavská cesta 10, Komárno
Email školy: soskn@soskn.sk
Telefón: +42135 7740 868
Adresa školy: Bratislavská cesta č. 10
945 25 Komárno
IČO: 00891592
DIČ: 2021042375
Počet návštev: 5215617