Oznam

Oznam pre maturantov

Platnosť Preukazu ISIC/EURO26 v doprave je elektronicky nastavená do 30.6. 2018.
Do 30. 6. 2018 môžete využívať žiacke cestovné vo vlaku, v autobusoch a MHD, ktoré kontrolujú dátum platnosti čipu priložením karty k čítačke, (napr. vlaky zdarma).

 

Vybrané autobusové spoločnosti ako SAD Bratislava, ARRIVA NITRA, SAD Prešov a iné akceptujú aj vizuálnu platnosť Preukazu ISIC/EURO26 potvrdenú známkou 09/2018 pri platbe v hotovosti až do konca septembra (neprikladáte šoférovi kartu na čítačku, len ukážete známku).

 

Zľavy v zahraničí a na Slovensku (Regiojet, Leoexpres, Orange, McDonald, Martinus, Alza, Hej.sk, kiná, obchody, kúpaliská, letné festivaly a veľa iných ....)

platia do konca septembra 2018 - LEN AK MÁTE PLATNÝ PREUKAZ S ZNÁMKOU 09/2018!


Vybavte si preto ešte teraz známku ISIC 09/2018 na www.objednaj-preukaz.sk, príde Vám poštou domov.

Po maturitách to už nebude možné.

 

Csináld magad!

Csináld magad! Magyar népi játékok

A „Csináld magad! Magyar népi játékok” projekt fő célja, hogy a magyar tannyelvű alapiskolák tanulói új ismeretekre, jártasságokra és készségekre tegyenek szert a népi játékok készítése terén, ill. hogy ezeket az ismereteket a későbbiekben tovább bővíthessék különböző szakkörökön, szabadidős központokban, polgári társulásokban, vagy hódolhassanak egy új hobbinak a magánéletükben.

Bár a népművészetet a nemzeti kultúra egyik alappillérjének tartjuk, ma már csak nagyon kevesen foglalkoznak hagyományos népi kézművességgel. Több kézműves foglalkozás kihalóban van, vagy már ki is halt. Ennek egyik fő oka az, hogy a fiatalok nem kerülnek kapcsolatba a népművészettel, a régi mesterségek művelőivel. Ha részt is vesznek valamilyen népművészettel kapcsolatos rendezvényen, annak általában passzív szemlélői csupán.

A környező magyar tannyelvű alapiskolák aktív részvételével a projektben felélesztjük a régiónkra jellemző kézműves hagyományokat, ezáltal hozzájárulunk nemzeti identitásunk megőrzéséhez. A projektben való részvétel kedvezően befolyásolhatja az alapiskolás tanulók jövőbeli pályaorientációját is.

Kontakt - Elérhetőség

Meno školy: Stredná odborná škola technická - Műszaki Szakközépiskola, Bratislavská cesta 10, Komárno
Email školy: soskn@soskn.sk
Telefón: +42135 7740 868
Adresa školy: Bratislavská cesta č. 10
945 25 Komárno
IČO: 00891592
DIČ: 2021042375
Počet návštev: 4625075