• Medzinárodný turnaj vo futsale žiakov SŠ

          • V rámci Komárňanských dní sa dňa 25. apríla 2018 konal veľký medzinárodný turnaj vo futsale žiakov SŠ v mestských  športových halách v Komárne a v Komárome. Z 8.-mich pozvaných družstiev boli 4 zo Slovenska a 4 z Maďarska. ARANYCSAPAT kupa sa hral vôbec po 1.-krát. V skupine sa hralo systémom každý proti každému a potom sa hrali finálové zápasy o prvé, tretie, piate a siedme miesto. V skupine sme hrali proti Gymnáziu H. Selyeho 0:2, potom sme porazili Szent László Gimnázium Szob 8:0 a prehrali s celkovým víťazom turnaja Vámbéry Ármin Gimnázium z Dunajskej Stredy 8:1, ktoré je športovým gymnáziom. Tieto výsledky nás zaradili na 3. miesto v skupine a tak sme si vybojovali právo účasti hrať o konečné 5. miesto. V tomto zápase naši žiaci precvičili súpera tak kondične ako i takticky, čo sa prejavilo vo výsledku 4:2 v náš prospech. Súperom nám bolo Jókai Mór gimnázium zo susedného Komáromu. Celkovým víťazom turnaja sa stali stredoškoláci zo športového gymnázia z Dunajskej Stredy. 

            Žiakov sprevádzal učiteľ TŠV-Tibor Vrečič.

          • Súťaž v silovom 5-boji

          • V rámci Komárňanských dní usporiadala SOŠOaS v Komárne súťaž v silovom 5-boji stredoškolákov. Disciplíny v silovom 5-boji sú nasledovné: zhyby na hrazde, výtlaky na bradlách, biceps s činkou, tlak na lavičke a drepy s činkou. Po úvodnom vážení pretekárov sa konala samotná súťaž. Najlepším naším borcom bol Nikolasz Hulmann z 2. C triedy, ktorý skončil na veľmi peknom 6. mieste. Ďalší naši siláci uzatvárali druhú desiatku účastníkov, ale treba dodať, že zbierali skúsenosti a patrili medzi najmladších. József Szép  z  2. BM triedy bol 19.-ty a László Rehák z 1. DM triedy 20.-ty. Víťazom súťaže sa stal Dávid Németh rekordným výkonom 272 bodov z Gymnázia Ľ. J. Šuleka.                                                                                                                      

            Tibor Vrečič,učiteľ TŠV

          • Majstrovstvá okresu v atletike

          • Naši atléti sa zúčastnili dňa 24. apríla 2018 MO v atletike, ktoré sa konali na mestskom štadióne v Nových Zámkoch. Za školu súťažili 7-mi pretekári, ktorí obstáli veľmi dobre. V skoku do výšky potvrdil medailové ambície Gábor Áron Gábor, ktorý výkonom 185 cm skončil na  peknom 3. mieste. Druhým prekvapením bolo 5. miesto Gábora  Lakatosa v disciplíne 110 m cez prekážky. Kvarda Gábor sa do finále vo vrhu guľou nedostal kvôli spornej diskvalifikácii. Poškodený sa mohol cítiť aj Koczkáš Otto, ktorému v rozbehoch skrížil v behu na 100m súper nepovolene dráhu, ale protest nepodal. Ostatní chlapci síce bojovali zo všetkých síl, ale na finále to výkonnostne nestačilo, hlavne keď s nimi pretekali aj atléti zo športových gymnázií.  

            Tibor Vrečič - učiteľ TŠV

          • Deň Zeme – „Vyčistime si Komárno“

          • Stalo sa tradíciou, že sa naši prváci zapájajú v apríli do aktivity - Vyčistime si Komárno - usporadúvanej pri príležitosti Dňa Zeme v spolupráci s Komunálnym odborom pri MsÚ v Komárne.

            Žiaci tried: I.A, I.BM, I.CM, I.DM, II.AM, I.DM a I.EM prišli 20. apríla 2018 o 8:05 v pracovnom oblečení, vypočuli si inštrukcie - dozvedeli sa, ktorý úsek Alžbetinho ostrova budú mať za úlohu čistiť. Prevzali si plastové vrecia, rukavice a potrebné nástroje a pobrali sa do práce. Práca v šiestich skupinách prebiehala organizovane pod dozorom pedagógov.

            Ďakujeme všetkým prvákom a druhákom, ktorí vykonali kus záslužnej práce.

            Mgr. Elena Szabóová

          • Magyar helyesírási verseny - Pravopisná súťaž v maďarskom jazyku

          • 2018. 04. 18-án került sor az immár hagyományos házi helyesírási verseny iskolai  fordulójára, amelyen a II.BM, az I.BM és a II.NM osztály tanulói vettek részt. A verseny során a versenyzőknek a rendkívül igényes Implom József Helyesírási Verseny 2016-os feladatlapját kellett megoldaniuk, melyben bizonyíthatták, hogy otthonosan mozognak a magyar helyesírási szabályok útvesztőjében. A győztesek jutalomban részesültek.

            Eredmények:

            helyezett: Szép Attila Ádám/II.BM/

            helyezett: Lakatoš Kevin/I.BM/

            helyezett: Varga Nikolas/I.BM/

            Szívből gratulálunk!

            Dňa 18. 04.2018 sa uskutočnilo na našej škole školské kolo pravopisnej súťaže v maďarskom jazyku. Súťaže sa zúčastnili žiaci z tried II.BM, I.BM a II.NM. Súťažiaci mali riešiť test. Po vyhodnotení súťaže víťazi dostali nákupné poukazy.

            Výsledky súťaže:

            miesto: Szép Attila Ádám/II.BM/

            miesto: Lakatoš Kevin /I.BM/

            miesto: Varga Nikolas /I.BM/

            Víťazom gratulujeme!

             

            PaedDr. Nagy Ágnes

          • Majstrovstvá okresu vo futbale žiakov SŠ

          • MO vo futbale žiakov SŠ sa konali dňa 12.04.2018 v Hurbanove na Mestskom štadióne za účasti 8 družstiev. Hralo sa v dvoch skupinách, z ktorých prvé dve družstvá postúpili do finále. Našim futbalistom sa postup nepodaril, keď postupne remizovali s družstvom Gymnázia Šuleka 1:1, prehrali s Gymnáziom Selyeho 1:3 a v poslednom zápase podľahli SPŠ Hurbanovo 0:3. V poslednom zápase našim chlapcom dochádzali sily, pretože hrali už tretí zápas za sebou v horúcom počasí. Celkove sme hrou zanechali dobrý dojem ale vypomstilo sa nám nepremieňanie gólových šancí. Na majstrovstvá kraja postúpilo a víťazom turnaja sa stali futbalisti SPŠ Komárno.                                                                         

            Tibor Vrečič, učiteľ TŠV

          • Határtalanul - Bez hraníc

          • A Magyar Cserkészszövetség Határtalanul üdültetési projektjére 2018. április 12. és 15. közt került sor Agárdon, melyen az I.BM, az I.CM osztály és a II.BM osztály 8 diákja vett részt. A szállásról a Velencei-tó partján található háromcsillagos VVSI Sport Hotel gondoskodott, gyönyörű környezetben, étteremmel, barátságos és segítőkész személyzettel.       Az indulást mindenki nagy izgalommal várta, amelyre 2018. április 12-én csütörtökön került sor. A helyszínre délután 17:00 órakor érkeztünk meg,  ahol a cserkészszövetség tagjai már vártak. Miután elfoglaltuk a szobáinkat, vacsora következett, majd megismerkedtünk a

            szabályzattal és az elkövetkező napok programjával. A vacsorát követően volt egy kis szabadidőnk az esti program előtt. Az esti programra a konferenciateremben került sor, ahol vidám ismerkedős játékokat játszottunk. Az esti programot követően a 10 órai lámpaoltásig volt egy kis szabadidőnk,  amikor kimehettünk a tóhoz.

            A következő napon a  reggeli torna, a zászlófelvonás majd a reggeli után elindultunk Pákozdra  a Hazafiság Iskolájába. Itt megismerkedtünk a huszárok életével, a szabadságharc néhány mozzanatával, az első és a második világháború hadi technikájával, majd a magyar hadsereg békemissziós tevékenységével. Ezután visszaindultunk a szállásra, de útközben megálltunk a világ legnagyobb huszárszobránál, amely 100 tonna betonból készült és 12,5 m magas. A Miskahuszár szobor ünnepélyes felavatására Pákozdon, 2017.szeptember 29-én került sor, katonai tiszteletadás mellett. A szállásra való visszaérkezésünkkor ebéddel vártak minket, majd rövid szünet után elindultunk Székesfehérvárra. Székesfehérváron megtekintettük a városházát és a téren lévő Országalmát. Visszaindulásunk előtt megálltunk egy áruházban, ahol mindenki kedvére vásárolhatott. Délután 3 órakor visszaérkeztünk a szállásra, ahol fél órás szünetet kaptunk. Később cserkészforgón vettünk részt,  énekeltünk, megismerkedtünk a cserkészet szépségeivel és szokásaival. A délután további részét a tóparton töltöttük, majd megvacsoráztunk. Vacsora után kivonultunk a szálloda melletti parkba,  ahol zászlólevonás következett. Az estét kvízversennyel töltöttük.

            Szombaton a reggelit követően elindultunk az Alcsútdobozi Arborétumba, ahol sok érdekességet láttunk. Ezt követően utunk a Vál-völgyi Kisvasúthoz vezetett. A kisvasúttal a Puskás Akadémiáig utaztunk, amit leszállás után meg is tekintettünk. A szállásra való visszaérkezésünkkor megebédeltünk, és egy kis pihenő után akadálypályás játékokon és íjászaton vettünk részt. Ezt követően megnéztünk a Kóristák című drámai filmet. Vacsora után táncházzal kezdtük a programot, majd a fiúknak lehetőségük nyílt futballozni.

            Vasárnap,  azaz április 15- én a reggeli és a tízórai csomagok átvétele után hazaindultunk.

            Köszönjük  a lehetőséget és türelmet  Ing. Virágová Mónika tanárnőnek,  Ing. Vizváry Zoltán tanár úrnak, továbbá a Magyar Cserkészszövetségnek a tartalmas és érdekes programokat.

            Csontos Veronika, Pogrányi Chiara

            V dňoch 12. až 15. mája 2018 sa v rámci projektu „Bez hraníc“ žiaci I.BM, I.CM a II.BM, zúčastnili skautského tábora v maďarskom meste Agárd. Organizátori tábora ich zoznámili so skautským životom, jeho pravidlami a pripravili im bohatý program. Samozrejmosťou bola povinná ranná rozcvička, spoločné športové a tanečné aktivity ako aj kvízy. V rámci programu navštívili Školu vlastenectva v meste Pákozd, kde sa zoznámili so životom husárov, vojenskou technikou 2. svetovej vojny ako aj mierovou činnosťou maďarskej armády. V meste Székesfehérvár si pozreli radnicu a na námestí symbol Maďarska „Országalma“.

            Zo skautského tábora sa žiaci vrátili plní nových poznatkov a zážitkov. Ich srdečná vďaka patrí sprevádzajúcim učiteľom Ing. Monike Virágovej a Ing. Zoltánovi Vizvárymu.