• „Ľudová hračka - vyrob si ju sám!” - „Népi játékok – Készítsd magad!”
          • „Ľudová hračka - vyrob si ju sám!” - „Népi játékok – Készítsd magad!”

          • Naša škola bola v uplynulých dňoch miestom zážitkového učenia. Cieľom projektu „Ľudová hračka- vyrob si ju sám!” je vyrobiť tradičnú ľudovú hračku z prírodných materiálov. Podujatia sa zúčastnili žiaci I.FM (stolári), a žiaci I.BM (operátori v drevárskej a nábytkárskej výrobe). Ich úlohou bolo vyhotoviť kladivkové klopadlo.

            Aktívnou účasťou  žiakov našej školy  v projekte „Ľudová hračka - vyrob si ju sám!” chceme oživiť, obnoviť a zachovať časť našej národnej identity súvisiacej s regiónom, v ktorom žijeme.

            Ing. Augustín Ondrejkovič

            Tento projekt je realizovaný s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja.

            Iskolánk alkotóműhely formájában a tanulók élménytanulásának helyszíne volt. A „Népi játékok – Készítsd magad!” projekt célja, hogy megismertesse a tanulókkal a hagyományos népi játékok elkészítésének módjait, természetes anyagokból gyermekjátékot készítsenek. A rendezvényen az I.FM (asztalosok), és az I.BM (faipari technikusok) tanulói vettek részt. Feladatuk egy kalapácsos kereplő elkészítése volt.

            A tanulók aktív részvételével a projektben felélesztjük a régiónkra jellemző kézműves hagyományokat, ezáltal hozzájárulunk nemzeti identitásunk megőrzéséhez.

            Ing. Augustín Ondrejkovič

          • Celoštátna výtvarná súťaž Károlya Harmosa - Harmos Károly Képzőművészeti verseny

          • V školskom roku 2020/2021 štyri žiačky z našej školy Szilvia Bölcskeiová, Viktória Vargová, Erika Jakabová a Jázmin Csekes sa zúčastnili na 14. CELOŠTÁTNEJ VÝTVARNEJ SÚŤAŽI KÁROLYA HARMOSA, ktorú organizoval Zväz maďarských pedagógov na Slovensku. Vyhodnotenie prihlásených diel sa z dôvodu pandemickej situácie uskutočnilo až v tomto školskom roku začiatkom septembra. Zo 798 prijatých prác spomedzi 75 zúčastnených škôl odborná porota ocenila 54 diel. V kategórii stredné školy bolo ocenených 7 prác zo 46 prihlásených diel, vrátane akvarelu s názvom „Dvojbytie“ našej žiačky Eriky Jakabovej. Vybrané diela sú vystavené v Slovenskom národnom múzeu v Múzeu maďarskej kultúry na Slovensku na Žižkovej ulici v Bratislave.

            Srdečne blahoželáme Erike k úspechu!

            Mgr. Ing. Adriana Misák

            Iskolánk négy tanulója Bölcskei Szilvia, Varga Viktória, Jakab Erika és Csekes Jázmin a 2020/2021-es tanévben részt vett a Magyar Pedagógusok Szövetsége által immár 14. alkalommal megrendezett HARMOS KÁROLY KÉPZŐMŰVÉSZETI versenyen. A pályaművek kiértékelése a pandémiás helyzet miatt csak az idei tanév kezdetén történt meg. A 75 résztvevő iskolából érkezett 798 alkotásból a szakmai zsűri 54 alkotást díjazott.

            A középiskolás kategóriában 46 pályamű érkezett be, ebből 7 művet díjaztak, melyek között tanulónk, Jakab Erika „Kettőslét” című akvarellje is szerepel. A kiválasztott alkotások megtekinthetők a Szlovák Nemzeti Múzeum a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában Pozsonyban a Žižkova utcában.

            Szívből gratulálunk Erikának az elért eredményhez!

            Mgr. Ing. Misák Adriana