• Erasmus + 2016/2017

    •  

     Zváranie v medzinárodnej praxi - Hegesztés nemzetközi gyakorlatban

      

     V školskom roku 2016/2017 od 02.09.2016 do 01.09.2017 prebieha na našej škole projekt Erasmus plus – Zváranie v medzinárodnej praxi. Cieľom tohto projektu je absolvovanie časti odborného výcviku v partnerskej škole Békéscsabai Szakképzési Centrum v Békéšskej Čabe v Maďarsku. Do projektu sa môžu zapojiť 4 študenti 3. ročníka študijného odboru mechanik strojov a zariadení.

     Ďalšie informácie: PaedDr. Zuzana Farkašová, koordinátorka projektu

      

      

     A 2016/2017–es tanévben 2016. szeptember 2-tól 2017. szeptember 1-ig iskolánk bekapcsolódik az Erasmus +  „Hegesztés nemzetközi gyakorlatban” projektbe. A projekt célja, hogy a projektben résztvevő diákok szakmai gyakorlatuk egy részét partneriskolánkban, a Békéscsabai Szakképzési Centrumban töltsék Magyarországon. A projektbe iskolánk harmadikos - gépek és berendezések műszerésze tanulmányi szakon tanuló - diákjai nevezhetnek be.

     Bővebb információ: PaedDr. Zuzana Farkašová, a projekt koordinátora


     Aké sú podmienky prihlásenia? Hogyan jelentkezz?

     Do projektu sa môžeš prihlásiť veľmi jednoducho:

     1. Vyplníš prihlášku
     2. K prihláške priložíš :
     • Motivačný list
     • Kópiu koncoročného vysvedčenia z 2. ročníka
     • Odporúčanie triedneho učiteľa

     A jelentkezés nagyon egyszerű:

     1. Töltsd ki a jelentkezőlapot
     2. Mellékeld:
     • A motivációs levelet
     • A tavalyi évvégi bizonyítványod másolatát
     • Osztályfőnököd ajánlólevelét

     A všetko odovzdáš koordinátorke projektu, p. učiteľke Zuzane Farkašovej v miestnosti A-311.

     Mindezt add le a projekt vezetőjének, Zuzana Farkašová tanárnőnek! /A-311/

     Termín podania prihlášok: 15. október 2016

     A jelentkezőlap leadásának határideje: 2016. október 15.

      

     Prihlaska_na_mobilitu_do_Bekesskej_Caby.docx


     Výsledky výberového konania

      

     Na základe vedomostných testov a súťaže zručnosti,  ďalej na základe odporúčania tr. učiteľa a zohľadnením ostatných kritérií výberového konania sa projektový tím zhodol na nasledovnom výbere:

      

     Nikolas Goda

     Szilárd Lőrincz

     Henrik Szűcs

     Gábor Kvarda     A projekt megvalósult ...

     Beszámoló

     Miután a hosszú út után megérkeztünk Békéscsabára, kedves osztályfőnökünk - szobáink birtokba vételét követően - elvitt minket városnéző körútra. Többek között a Gyulai várba, a Munkácsy Múzeumba, ahol sokféle kezdetleges munkaeszközt és csodás festményeket láttunk. A városnéző túra egyik megállóhelye volt a Gyulai Várfürdő is, ahol nagyon jó volt kikapcsolódni, ezért az első látogatásunk után gyakran sort kerítettünk az újabb fürdőzésre.

     Eljött az első munkanap. Várt ránk a munkavédelmi előadás, mert „fő a biztonság!”, s innentől fogva kemény munka várt ránk, kezdve a reggeli 4:15 órai ébredésekkel. Sok különféle technikát tanultunk meg, és ezernyi élményt, tapasztalatot szereztünk. Azt se felejtsük el, hogy mindenki nagyon kedvesen fogadott, és türelemmel tanított minket, elsősorban Szűcs Lajos mester úr. A napok hol gyorsan, hol lassan teltek. Sokszor volt hiányérzetünk, de már csak pár nap maradt a hazaindulásig.

     Szabadidőnkben nagyon szerettünk kimenni a város lelkébe, és elnyalni jó pár gombóc fagyit, továbbá felfedezni Békéscsaba apró, eldugott, de érdekes részeit. Részt vettünk többek között egy neves kutyakiállításon is, de meglátogattuk a békéscsabai repteret is. Az utolsó napok egy-kettő elmúltak: alig pakoltunk ki, máris újból rakodhattunk vissza a táskánkba. A hazaiaknak már becsomagoltuk az ajándékot, de utoljára csobbantunk még egyet, s végül nehéz szívvel hagytuk ott Békéscsabát.

     /Goda Nikolas, Lőrincz Szilárd, Szűcs Henrik, Kvarda Gábor/

      

           

             

      

      O projekte v médiach:

      http://www.deltakn.sk/25-szam-2017-junius-19/